Med respekt för traditioner

Vår tredje generationens familjeföretagets kärnkompetens ligger i produktion av konserverade grönsaker och svamp till högkvalitativa produkter för detaljhandel, stora hushåll och industri. Våra styrkor är de färska, utvalda råvaror som produceras i närheten, var av vi tillverkar de bästa produkterna med finsk kunskap och traditionella recept. Utöver vårt eget Sauvo-märke tillverkar vi Private Label-produkter för våra Foodservice kunder.
Rötterna till vårt familjeföretag leder till Sauvo 1962, där Toivo Saurén, tillsammans med tre lokala producenter började lagra gurkor i ett gammalt mejeri. Toivo hade lång erfarenhet av service i den finska livsmedelsindustrin och därför specialkompetens inom konservering av grönsaker. Den nostalgiska fabriken tillverkade de första Sauvo-produkterna, konserverade gurkor, för hand vars recept har hållits som familjehemlighet från dessa tider. Riskerna var stora men stark kompetens och passion skapade förtroende för framtiden.
År 1966 övertogs företaget helt av familjen Saurén och flyttade till Pikis, en kommun nära Åbo. Toivo med sin fru Anna-Britta flyttade till Pikis och familjen växte. Eftersom konservering av gurkor erbjöd arbete bara säsongsmässigt under en kort period av ett år, utvecklades det nya produkter såsom champinjoner för att garantera sysselsättning året om. Under åren utvidgades produktutbudet med växande kundbas och år 1989 flyttade företaget till sin nuvarande plats till industriområdet Pukkila i Pikis.
Mycket har förändrats av dessa dagar, men samma traditioner och värderingar har behållits som företagets kärkompetens. Företaget har expanderat till en modern produktionsanläggning, som idag är Finlands största tillverkare av grönsakskonserver, som producerar tusentals ton gurkor, rödbetor, svamp och andra grönsaker från kontraktsodlare. Företagets VD är Tom Saurén.
Långa traditioner, hållbarhet och stark kunskap är fortfarande dagligen nära i vår produktion. Vårt mål är att tillverka kvalitetsprodukter som uppfyller våra kunders önskemål och förväntningar. Som ett resultat strävar vi efter att se till att våra produkter hittar alla som uppskattar god mat.
Littoistentie 158, 21500 PIIKKIÖ
Puhelin +358 (0) 10 3244 600 
 Sähköposti: sauvonsailyke@sauvonsailyke.fi
 VAT nro: FI19728640 
  Y-tunnus: 1972864-0
closealign-rightchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram