Perinteitä kunnioittaen

Kolmannen polven perheyrityksemme ydinosaamisemme on vihannes- sekä sienijalosteiden valmistus korkealaatuisiksi tuotteiksi vähittäiskaupoille, suurtalouksille ja teollisuudelle. Vahvuutemme ovat lähellä tuotetut tuoreet, valikoidut raaka-aineet, joista valmistamme suomalaisella osaamisella ja perinteisellä reseptillä parhaita tuotteita. Oman Sauvon merkin lisäksi valmistamme Private Label-tuotteita asiakasyrityksillemme. 
60 v
Perheyrityksemme juuret johtavat 1962 Sauvoon, jossa Toivo Saurén yhdessä kolmen paikallisen
tuottajan kanssa alkoi säilöä kurkkuja vaatimattomasti vanhassa meijerissä. Toivolla oli pitkä kokemus suomalaisen elintarviketeollisuuden palveluksessa, ja siksi erityinen ammattitaito kasvisten säilömisessä. Nostalgisessa tehtaassa valmistettiin käsityönä ensimmäisiä Sauvon tuotteita, kurkkusäilykkeitä, joiden resepti on pysynyt perhesalaisuutena näistä ajoista asti. Riskit olivat suuret mutta vahva osaaminen ja palo alaan loivat uskoa tulevaan.
Vuonna 1966 yritys siirtyi kokonaan Saurénin perheen omistukseen ja muutti toimintansa Piikkiöön, Turun läheiseen kuntaan. Toivo vaimonsa Anna-Britan kanssa muuttivat Piikkiöön ja perhe kasvoi. Koska kurkunsäilöntä tarjosi työtä vain sesonkiluonteisesti lyhyeksi aikaa vuodessa, kehitettiin muuta toimintaa, joka takaisi ympärivuotisen työllisyyden ja päädyttiin erikoistumaan myös sienten jalostukseen. Vuosien kuluessa tuotevalikoima ja asiakaskunta laajenivat ja vuonna 1989 yritys siirtyi kokonaisuudessaan nykyiseen toimipaikkaansa Pukkilan teollisuusalueelle Piikkiöön.
Paljon on muuttunut näistä päivistä, mutta samat perinteet ja arvot ovat säilyneet yrityksen ydinosaamisessa syvällä juurissa. Yritys on laajentunut moderniksi tuotantolaitokseksi, joka tänään on Suomen suurin vihannessäilykkeiden valmistaja jalostaen tuhansia tonneja niin kurkkuja, punajuuria, sieniä kuin muitakin vihanneksia sopimusviljelyksiltä. Yrityksen toimitusjohtajana toimii toisessa polvessa Tom Saurén.
Pitkät perinteet, vastuullisuus ja vahva osaaminen ovat edelleen päivittäin lähellä tuotannossamme. Päämääränämme on valmistaa laadukkaita tuotteita, jotka vastaavat asiakkaidemme toiveita ja odotuksia. Lopputuloksena pyrimme varmistamaan, että jalosteemme löytävät jokaisen hyvästä ruuasta nauttivan pöytään.
Littoistentie 158, 21500 PIIKKIÖ
Puhelin +358 (0) 10 3244 600 
 Sähköposti: sauvonsailyke@sauvonsailyke.fi
 VAT nro: FI19728640 
  Y-tunnus: 1972864-0
closealign-rightchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram