Tulosta
Herkkukurkku-lohihyytelö
SAUVON KUUTIOKURKUT
kurkkukuutio8700 4800 8 liivatelehteä
2 rkl vettä
3 dl Sauvon Kuutiokurkkua
n.150 g graavisuolattua kirjolohta
2-3 valkosipulin kynttä
1 prk kermaviiliä
1 prk ranskankermaa(150g)
1 tl sokeria
n.1 tl sitruunapippuria
2-3 rkl silputtua tilliä
2 dl kuohukermaa vatkattuna
Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Liuota vedestä puserretut liivatelehdet kuuman veden joukkoon ja anna jäähtyä. Leikkaa kurkut ja lohi pieniksi kuutioiksi. Puserra joukkoon valkosipulin kynnet. Lisää seokseen muut aineet, kuohukerma viimeisenä kevyesti nostellen. Kaada seos kylmällä vedellä nopeasti huuhdottuun rengasvuokaan. Anna hyytyä kylmässä vähintään 8 tuntia tai seuraavaan päivään. Kumoa hyytelö kastamalla vuoka 10-15 sekunniksi lämpimään veteen. Tarjoa hyytelön kanssa keitettyjä perunoita.