Created jtemplate joomla templates

SAUVON METSÄSIENET

Sauvon kotimaiset metsäsienisäilykkeet on valmistettu puhtaista raaka-aineista.
Sienet on säilötty mietoon suolaliemeen (suolaa 0,9 %), joten ne ovat sellaisenaan käyttövalmiita aterioiden valmistukseen. Sauvon sienisäilykkeet ovat säilöntäaineettomia steriloituja täyssäilykkeitä. Säilykkeenä sienet säilyttävät niille ominaisen maun, rakenteen ja ravintoarvot useita vuosia. Pakkauskokoja on sekä kuluttajille että suurtalouksille.

Metsäsienisäilykkeet ovat helppokäyttöisyytensä vuoksi erittäin suosittuja. Aterioita valmistettaessa sienet eivät enää tarvitse liotusta tai ryöppäämistä, joten säilykesieniä käytettäessä painohävikki on olematonta. Metsäsieniä ei voi viljellä, vaan Sauvon Säilyke Oy hankkii ne pääasiassa Itä-Suomen puhtaista korpimetsistä. Vain parhaat, tuoreet metsäsienet kelpaavat Sauvon sienisäilykkeiden raaka-aineeksi. Sienien laatu tarkastetaan ja ne puhdistetaan huolellisesti ennen säilöntäprosessia.

Sauvon Säilyke Oy

 

Littoistentie 158, 21500 PIIKKIÖ
Puhelin +358 (0) 10 3244 600 |
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Sauvonsailyke perheyritys merkki pienennetty
Graavilohta ja korvasienikastiketta
Sauvon korvasienet ovat käyttövalmiiiksi keitettyjä. Kaada korvasienitölkin liemi pois. Huuhtele sienet siivilässä juoksevassa vedessä. Painele liika vesi pois.
321-Korvasieni-200g Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
150 g sinihomejuustoa
1 tlk Sauvon Korvasieniä 200/110 g
50 g purjoa
2 valkosipulin kynttä
3 munaa
11/2 dl kermamaitoa
15 murskattua viherpippuria
1 tl kirveliä
Graavilohta ja korvasienikastiketta


4 annosta


Graavilohta n 600g
Korvasienikastike:
2tlk Sauvon korvasieniä 200/110 g
2-3 pientä sipulia
voita
4 dl kouhukermaa 
1 kanaliemikuutio
2 dl valkoviiniä
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valuta korvasienet ja halkaise, huuhtele ja pilko (huuhtele huolellisesti, että saat kaiken sienissä mahdollisesti olevan hiekan pois). 

Kuullota sipulia voissa, lisää korvassienet ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää valkoviini, keitä hieman kokoon n. puolet viinistä ja lisää kanaliemikuutiot ja kuohukerma. Keitä kunnes kastike vielä hieman sakenee. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Tarjoa graavilohi ja korvasienikastike keitettyjen uusien perunoiden kanssa.
Herkkutatti-Parmesaani Paistos
herkkutattipaistos HERKKUTATTI
351-Herkkutatti-200g 1-3 tlk Sauvon herkkutatteja
600g keitettyjä vihreitä papuja
3 munaa
2 keitettyä perunaa
1,5 dl parmesaania
1 valkosipulinkynsi
1 pieni sipuli
korppujauhoja
ripaus kuivattua meiramia
ripaus mustapippuria
öljyä ja suolaa
Pilko sienet ja sipuli. Paista tilkassa öljyä valkosipulin kanssa. Älä kuitenkaan ruskista. Pilko keitetyt pavut pieniksi paloiksi. Raasta perunat kulhoon ja riko munat joukkoon. Lisää suurin osa parmesaanista ja pavut. Lisää sieni-sipuliseos. Mausta suolalla ja meiramilla. Sekoita yhtenäiseksi massaksi. Voitele vuoka ja jauhota korppujauhoilla. Levitä seos vuokaan ja tasoita. Ripottele päälle korppujauhoja sekä parmesaania ja voitele öljyllä. Paista 180- asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea, noin 1h.
Koristele kirsikkatomaateilla ja rucolalla.
Tarjoa kasvisruokana tai lisukkeena.
Kantarellipiirakka
KELTAVAHVERO
331-Keltavahvero-200g Pohja:
1 dl perunahiutaleita
2 tl kuivahiivaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl parmesaania
100 g juoksevaa rasvaa
1 1/2 dl vettä tai maitoa

Täyte:
2 tlk Sauvon Keltavahveroita 200/120 g
nokare rasvaa
1 pieni purjo
2 dl kevyt kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl parmesaania
3 munaa
Silppua sienet ja purjo. Kaada sienet kuivaan pannuun ja kuumenna kunnes sienistä irtoava neste on keitetty kokoon. Lisää pannulle hieman rasvaa ja kuullota sienet ja purjosilppu.
Sekoita kuivat taikina-ainekset keskenään. Lisää neste ja rasva. Sekoita taikina ja anna sen levähtää noin 15 minuuttia. Painele taikina piirakkavuokaan. Aseta taikinan päälle reunoja tukemaan foliorengas ja kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita sieni-sipuliseos, kerma, munat, juusto ja vehnäjauhot sekä mausteet. Poista piirakkapohjan päältä folio. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
Juustoinen tattirisotto (4 annosta)
HERKKUTATTI
351-Herkkutatti-200g 2 tlk Sauvon Herkkutatteja 200/120g
voita
2-3 pientä sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 dl valkoviiniä
3 dl risottoriisiä
9 dl kuumaa vettä
1 kanaliemikuutio
suolaa ja rouhittua mustapippuria
tuoretta tinjamia
1 pss parmesaaniraastetta
Valuta herkkutatit ja halkaise, huuhtele ja pilko. Kuullota sieniä kattilassa kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää sipulit ja voi ja kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan riisi sekoittaen samalla. Lisää viini ja pari dl kuumaa vettä ja liemikuutio. Jatka sekoittamista. Aina kun lisäämäsi vesi on imeytynyt riisiin, niin lisää kuumaa vettä pari desiä kerrallaan samalla sekoitellen.

Anna kiehua kypsäksi n. 18 min. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Mausta mustapippurilla ja tinjamilla, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja tarkasta suola. Lopun juuston voit ripotella annosten pinnalle koristeeksi.

Tarjoile alku-tai pääruokana.

Kermassa haudutetut tatit
HERKKUTATTI
351-Herkkutatti-200g 2 tlk Sauvon Herkkutatteja (2x120 g)
2-3 rkl voita tai margariinia
suolaa, valkopippuria
3 dl kermamaitoa
Hienonna sienet. Sulata rasva paistinpannussa ja lisää siihen sienet ja mausteet. Hauduta noin 15 minuuttia. Lisää kermamaito ja keitä edelleen, kunnes seos sakenee.

Alakategoriat



© Sauvon Säilyke Oy  |  VAT nro: FI19728640  |  Y-tunnus: 1972864-0
Elintarviketeollisuusliitto www.etl.fi  |  Pakkausalan Ympäristörekisteri PYR Oy www.pyr.fi |  Profel www.profel-europe.eu  |  Ruokatieto www.ruokatieto.fi  |  Hyvää Suomesta
www.hyvaasuomesta.fi |  Bureau Veritas www.bureauveritas.fi  |  Perheyritysten liitto www.perheyritystenliitto.fi  |  Terveyden ja hyvinvoinnin laitos www.fineli.fi