Tulosta
Kantarellipiirakka
KELTAVAHVERO
331-Keltavahvero-200g Pohja:
1 dl perunahiutaleita
2 tl kuivahiivaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl parmesaania
100 g juoksevaa rasvaa
1 1/2 dl vettä tai maitoa

Täyte:
2 tlk Sauvon Keltavahveroita 200/120 g
nokare rasvaa
1 pieni purjo
2 dl kevyt kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl parmesaania
3 munaa
Silppua sienet ja purjo. Kaada sienet kuivaan pannuun ja kuumenna kunnes sienistä irtoava neste on keitetty kokoon. Lisää pannulle hieman rasvaa ja kuullota sienet ja purjosilppu.
Sekoita kuivat taikina-ainekset keskenään. Lisää neste ja rasva. Sekoita taikina ja anna sen levähtää noin 15 minuuttia. Painele taikina piirakkavuokaan. Aseta taikinan päälle reunoja tukemaan foliorengas ja kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Sekoita sieni-sipuliseos, kerma, munat, juusto ja vehnäjauhot sekä mausteet. Poista piirakkapohjan päältä folio. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.